Slavný novinář se omluvil vévodkyni Meghan. Je ale pořád nespokojená

Jeremy Clarkson se podle svých slov omluvil Harrymu a Meghan za sloupek, který napsal v prosinci pro deník The Sun. V textu mimo jiné uvedl, že vévodkyni ze Sussexu "nenávidí" a chce, aby se nahá procházela ulicemi a lidé na ni křičeli a házeli po ní exkrementy. Šlo podle něj o přirovnání ke scéně ze seriálu Hra o trůny.

Moderátor za komentář okamžitě schytal vlnu kritiky, mimo jiné prý i od své dcery Emily. Veřejně se k článku vyjádřil i princ Harry, který ho označil jako "strašný, zraňující a krutý". 

[chooze:article;value:353604]

​Clarkson už v prosinci uvedl, že "byl zděšen, že způsobil tolik bolesti". Nyní přiznal, že se prý také omluvil samotnému páru. Omluvu údajně poslal na Štědrý den ráno a nyní napsal i veřejnou omluvu. "Opravdu se omlouvám. Celým tělem. Od prstů na noze až po hlavu. Dávám ruce vzhůru. Jazyk, který jsem použil ve svém sloupku, byl hanebný," uvedl novinář na instagramu. Dodal, že článek psal ve spěchu a nepřečetl si ho po sobě v klidu ještě jednou.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Jeremy Clarkson (@jeremyclarkson1)

Za článek se už dříve omluvil i samotný web, který text rovnou odstranil ze svých stránek. Tiskový regulátor kvůli článku obdržel rekordních 25 tisíc stížností. Objevily se také výzvy, aby Clarkson skončil v pořadech, které moderuje. 

Harry a Meghan ale podle svého mluvčího s omluvou nejsou spokojeni. "Přestože pan Clarkson vydal novou a veřejnou omluvu, tak je třeba vyřešit jeho dlouhodobý styl psaní článků, které šíří nenávistnou rétoriku, nebezpečné konspirační teorie a mizogynii. Pokud také jeho další příspěvky nebyly napsány ‘ve spěchu‘, jak uvádí, tak je jasné, že nejde o ojedinělý incident, ale spíše o sérii sdílených nenávistných článků," uvedl mluvčí podle deníku Los Angeles Times.

Nejde o první Clarksonův problém. V minulosti se za něj omlouvala například stanice BBC:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.