Šest zraněných při střelbě v centru Londýna! Sedmiletá dívka je ve vážném stavu

Hlášení o střelbě z jedoucího auta obdržela policie v sobotu kolem půl druhé odpoledne. Pachatel, nebo pachatelé stříleli na Phoenix road v blízkosti kostela, kde se zrovna konala vzpomínková bohoslužba.

Metropolitní policie později uvedla, že kromě sedmileté dívky byla lehce zraněna také dvanáctiletá dívka a čtyři ženy ve věku 21, 41, 48 a 54 let. Podle BBC bylo zranění 48leté ženy život ohrožující s možností trvalých následků a musela být převezena do nemocnice v centru Londýna. Agentura Reuters uvedla, že velmi vážné zranění utrpěla i nejmladší z obětí, sedmiletá dívka. Na místě zasahoval vrtulník letecké záchranné služby.

[chooze:article;value:480963]

"Jakýkoli případ střelby je nepřijatelný, ale zranění více lidí, včetně dvou dětí, uprostřed sobotního odpoledne je šokující," uvedl v prohlášení superintendant Ed Wells a dodal, že tento strašný útok se už vyšetřuje a na jeho objasnění se podílejí místní policisté a specializovaní detektivové.

https://twitter.com/BBCBreaking/status/1614300088515366913?cxt=HHwWgsC4jZXYkucsAAAA

"Mohu ujistit obyvatele Camdenu i dalších měst, že uděláme vše, co bude v našich silách, abychom pachatele identifikovali a postavili je před soud," prohlásil Wells.

Detektivové vyzvali všechny, kdo mají k dispozici fotografie, nebo videozáznamy, aby kontaktovali policii. Ulice v okolí incidentu musely být uzavřeny a hromadná doprava jezdila po objízdné trase.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.