VÝSTRAHA: Meteorologové varují před silným větrem. Udeří ve třech krajích

Jižní až jihozápadní vítr s nárazy přes 65 kilometrů v hodině zasáhne nejprve okres Frýdlant v Libereckém kraji. Pro tuto oblast začne platit výstraha meteorologů v 18 hodin. Pokračovat bude až do nedělní deváté hodiny ranní.

"Hrozí možná poškození stromů a lesních porostů, možné menší škody na budovách. Nebezpečí úrazu uvolněnými předměty a zlomenými větvemi, možné komplikace v dopravě," varuje Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

[chooze:article;value:483871]

​Meteorologové doporučují místním lidem, aby si zajistili okna, dveře, odstranili nebo upevnili volně uložené předměty, zabezpečili skleníky apod. Potřeba je také dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel. Na horách omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií.

Od 21 hodin by se měli mít na pozoru i obyvatelé Olomouckého a Moravskoslezského kraje. Okresy Jeseník, Bílovec, Bruntál, Český Těšín, Frenštát pod Radhoštěm, Frýdek-Místek, Frýdlant nad Ostravicí, Havířov, Hlučín, Jablunkov, Kopřivnice, Kravaře, Krnov, Nový Jičín, Odry, Opava, Ostrava, Třinec a Vítkov může trápit silný vítr až do nedělní 15. hodiny.

Počasí lyžařským kurzů nepřeje. Do Česka přišla obleva (1/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.