Muž lovil z kolejiště cigarety, smetl ho rychlík. Přežil zázrakem. VIDEO

Záběry z nádraží v Kuřimi zveřejnila v pátek policie. Chce tak upozornit na neopatrnost lidí při pohybu v kolejišti.

Nehoda se stala na konci roku. "Mladý muž se do jízdní dráhy vlaku dostal z málo pochopitelných důvodů. Mezi pražce mu měly vypadnout cigarety, kvůli kterým opustil nástupiště a vydal se do kolejiště. Přes to, že nebyl pod vlivem alkoholu nebo návykové látky, nevšiml si tiše a rychle se přibližující soupravy," sdělil policejní mluvčí David Chaloupka.

Muž spatřil soupravu na poslední chvíli. Už nemohl nic dělat. Vlak ho zachytil a odhodil na nástupiště.

[chooze:article;value:483721]

​Personál rychlíku muži ihned začal poskytovat první pomoc a k místu neštěstí přivolal záchranáře. Jak vážně se muž zranil, vyšetřovatelé neuvedli. Sdělili pouze, že "hrozivě vypadající srážku naštěstí přežil bez tragických následků".

Loni policisté na jižní Moravě řešili 35 střetů vlaku s člověkem, z toho šest lidí zemřelo. Několik osob se na koleje vydalo dobrovolně ukončit svůj život, v osmi případech se jednalo o neopatrnost nebo snahu zkrátit si cestu přes koleje.

"Na neoprávněný vstup do kolejiště se zaměřili i policisté, kteří například ve Vyškově během hodiny odhalili hned devět přestupců, kteří při přecházení přes koleje riskovali nejen pokutu, ale především svůj život," upozornil Chaloupka.

Smrtí dvou lidí skončily i dvě nehody z minulého týdne. V pátek večer zkomplikovaly dopravu na hlavním železničním koridoru z Prahy do České Třebové. V Praze zemřela žena, druhého člověka srazil vlak u Kolína (psali jsme zde).

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.