Dcera Elvise Presleyho zemřela v 54 letech po zástavě srdce

"S těžkým srdcem se musím podělit o zdrcující zprávu, že nás opustila moje krásná dcera Lisa Marie," uvedla podle agentury AP ve čtvrtek večer sedmasedmdesátiletá Priscilla Presleyová.

Lisu Marii převezla o několik hodin dříve do nemocnice sanitka poté, co jí přestalo bít srdce. Záchranářům se ji sice podařilo oživit, ale její stav byl kritický.

Záchranáři dostali hlášení o ženě s úplnou zástavou srdce v domě v Calabasasu v 10:37 (19:37 našeho času), informoval AP mluvčí záchranných složek okresu Los Angeles Craig Little.

Sanitka dorazila za šest minut. Záchranáři provedli resuscitaci a "zjistili, že pacientka jeví známky života", načež ji okamžitě převezli do nemocnice. Calabasas leží na úpatí pohoří Santa Monica asi 20 kilometrů od Malibu a necelých 50 od centra Los Angeles.

[chooze:article;value:425716]

​Bezvládnou Lisu Marii objevila v ložnici její hospodyně, uvedl web TMZ, který o události informoval jako první. Do příjezdu záchranářů se zpěvačku snažil oživit bývalý manžel Danny Keough, který se k ní před časem znovu nastěhoval. Masíroval jí srdce stlačováním hrudníku.

Resuscitace záchranářů byla nakonec úspěšná, ženě znovu začalo bít srdce. Podle TMZ dostala minimálně jednu injekci adrenalinu, do nemocnice však putovala v kritickém stavu a zůstala v kómatu napojená na přístrojích.

​Podle TMZ si Lisa Marie brzy ráno stěžovala na intenzivní bolesti žaludku, což může být u žen předzvěstí infarktu. Jak web uvedl, nejednalo se o pokus o sebevraždu.

[chooze:article;value:413924]

Lisa Marie Presleyová se ještě v úterý spolu s matkou zúčastnila předávání Zlatých glóbů a slavila ocenění Austina Butlera za roli jejího otce ve filmu Elvis. Hercův výkon označila za ohromující. Jen několik dní předtím byla v Memphisu ve státě Tennessee v Gracelandu, v Elvisově proslulém sídle, které nyní vlastní, aby oslavila výročí narození svého otce.

Lise Marii bylo v době úmrtí otce devět let. Před dvěma lety se musela vyrovnat s další tragédií, když její syn Benjamin Keough spáchal sebevraždu. To ji sblížilo s jeho otcem a bývalým manželem Dannym Keoughem a začali spolu znovu žít. Svého času byla vdaná za herce Nicolase Cage, zpěváka Michaela Jacksona či kytaristu Michaela Lockwooda.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.