ON-LINE: Hilšer z debaty odešel. Ve studiu nechal jen svoji fotku

Den D je tady. Nejdůležitější předvolební střet uchazečů o křeslo na Pražském hradě proběhne na obrazovkách TV Nova. Sledujte i on-line reportáž na TN.cz a nic vám neunikne.

V 17 hodin odstartovala první z debat, kde moderátorka Bára Divišová vyzpovídá pětici kandidátů. Hilšer ale z debaty rovnou na začátku odešel. Ve studiu nechal jen svou fotku.

"Vážená paní moderátorko. Ať se koukám nalevo, napravo, a hledám usilovně, nevidím tady tři kandidáty. Ptám se na to, proč tomu tak není. Myslím, že je to vlastně záměr. Je to neférové především vůči voličům, kteří mají právo na to, aby jejich kandidáti vystupovali za rovných a spravedlivých podmínek. Mám za to, že prezident této země musí umět hrát férovou hru. Musím proto tuto debatu opustit," řekl na začátek debaty.

"Takto jsme přistupovali i v minulosti k volbám," reagovala na jeho slova moderátorka. "Udělali jsme to také proto, abyste vy, kandidáti, měli více prostoru říci divákům, co máte na srdci," dodala.

První na debatu přijel bývalý rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima. Po něm dorazil i podnikatel Karel Diviš. Ten si s sebou vzal i asistentku či expertky na sociální sítě. Poslanec Jaroslav Bašta (SPD) na červený koberec před budovou TV Nova vstoupil jako třetí. Hilšer po nich na debatu přijel na svém červeném skútru. Pětici uzavřel senátor Pavel Fischer (nez.), který i s manželkou dorazil v dodávce.

Klíčová debata, která s největší pravděpodobností naznačí, kdo postoupí do druhého kola voleb, začíná ve 20 hodin, hned po Televizních novinách. V přímém přenosu se o post hlavy státu utká Danuše Nerudová, generál Petr Pavel a Andrej Babiš. Diskusi povede ostřílený moderátor Rey Koranteng.

[chooze:minuta;value:e3fb2767-d0a9-4380-bff1-0167d4cfd1a6]

"Debata bude dlouhá minimálně devadesát minut a nebudeme ji přerušovat reklamou," uvedl ředitel zpravodajství televize Nova Kamil Houska.

Díky nejmodernější technice, dronu a desítkám kamer divákům ukážeme i zákulisí předvolebních debat. "My jsme se rozhodli stejně jako v minulých parlamentních volbách nabídnout divákům i příjezdy samotných prezidentských kandidátů, a to ve vysílání TN Live," zve zástupce ředitele zpravodajství televize Nova Michal Kratochvíl.

[chooze:article;value:483957]

"Já kandidáty na červeném koberci zastavím, vyzpovídám, zjistím, v jaké jsou náladě a jak se připravovali na debatu," popisuje reportérka Linda Nguyenová.

Jakmile kandidáti odejdou z červeného koberce, jejich kroky budou směřovat dovnitř do budovy. I tam je budou doprovázet kamery.

Speciální předvolební vysílání na TN Live odstartovalo už v 15 hodin. Moderátor Lukáš Richtár spolu s odborníky rozebírá jednotlivé kandidáty na prezidenta.

[chooze:gallery;value:29889]

Volební vysílání TV Nova

12. ledna První debata: 17:00, TV Nova
Druhá debata: 20:00, TV Nova
Průběžné komentáře a analýzy na TN Live
13. ledna Speciální Snídaně: 5:55, TV Nova
Mimořádné vysílání: 14:00, TV Nova
Průběžné komentáře a analýzy na TN Live
14. ledna Kontinuální vysílání: 13:00, TV Nova Průběžné komentáře a analýzy na TN Live
Debaty bude možné sledovat také na TN.cz, Voyo zde a zde, Nova.cz, Facebooku, Instagramu a na YouTube.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.