Princ Harry znovu šokoval. Narodil jsem se jen z jednoho důvodu, tvrdí

Princ Harry v knize, která vyšla v úterý, odhalil pikantnosti ze svého života. A nit suchou nenechal ani na příbuzných. V autobiografii však neopomněl vysvětlit, proč se jmenuje Spare (česky Náhradník, pozn. red.).

"Byl o dva roky starší než já. Willy byl dědic, zatímco já jsem byl náhradník. Pouhý stín, plán B. Přivedli mě na svět pro případ, že by se Willymu něco stalo," zdůvodnil název Harry.

[chooze:article;value:483561]

Princ brzy pochopil, že jeho posláním bylo rozptýlit a pobavit jeho staršího bratra, případně mu poskytnout v případě potřeby orgány, uvedl New York Post. "Možná ledviny, krevní transfúzi, kostní dřeň," doplnil Harry.

Vévoda ze Sussexu si také postěžoval, že ho jako "náhradníka" a "dědice" označovala nejen média a bratr. Nazývat jej tak měla i jeho zesnulá matka, princezna Diana a babička Alžběta II.

V knize Harry upozornil také na nejapný žert, který jeho otec měl říci Dianě po chlapcově narození, píše portál Dnevnik. "Nádherné! Teď jsi mi dala dědice i náhradníka. Moje práce je hotová," měl vtipkovat král Karel III.

Samotný princ se o žertíku dozvěděl, když mu bylo 20 let. "Vtip. Pravděpodobně," napsal vévoda ze Sussexu.

Autobiografie prince Harryho už je k dostání. Více se dozvíte v následující reportáži:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.