Putinův konec je tady. Jde mu po krku několik lidí, tvrdí někdejší spojenec

Mocným Rusům došla trpělivost a hlavu Vladimira Putina chtějí na špalku. Podle někdejšího blízkého spojence ruského prezidenta Igora Girkina už v jeho okolí vznikají plány, jak ho z Kremlu odstranit, píše britský portál Daily Mail.

"Speciální vojenská operace", jak propaganda říká válce na Ukrajině, se totiž vyvíjí v čím dál větší neprospěch Moskvy. Girkin se domnívá, že zvrátit by to mohla jedině masivní mobilizace půl milionu mužů. Tomu se však Putin snaží vyhnout jako čert kříži.

Nespokojenost prý nejvíc nabobtnala v Jevgeniji Prigožinovi, veliteli soukromé armády Wagnerova skupina, která vedle profesionální armády bojuje na Ukrajině. "Prigožinovi muži se začínají bouřit, už to začalo. Začal boj o politický Olymp mezi skupinami, které Putina obklopují. Za chvíli dosáhne takové míry, že si toho všimnou všichni," tvrdí Girkin.

[chooze:article;value:483141]

Na Putinově místě by se mohl vidět i Nikolaj Patrušev, bývalý ředitel tajné služby FSB. Jeho jméno v této souvislosti padlo několikrát už v minulosti. Do čela převratu se podle Girkina může postavit i jeho syn Dmitrij Patrušev, ruský ministr zemědělství.

"Mluvme o tom, co přijde po Putinovi. Stane se to za rok, nebo dva? Nevíme. Jisté ale je, že Prigožin se chce stát politickým aktérem a jasně posiluje svou autoritu," doplnil Girkin.

Ten byl klíčovou postavu ruské anexe Krymu z roku 2014, záhy ale ve funkci vojenského velitele Doněcké lidové republiky skončil a stal se z něj kritik Putinova režimu, připomněl list ABC News. Nedávno byl odsouzen v Nizozemsku na doživotí za podíl na sestřelení civilního letadla s 298 lidmi

Putin nezvládá klidně stát, podivně se převažoval dopředu (12/2022):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.