Kadyrovci nás bijí a znásilňují, napsal ruský voják. Našli ho oběšeného

Ukrajinská média informovala o ruském mobilizovaném vojákovi, který si na Ukrajině vzal život. Podle agentury Unian nalezli jeho tělo v jednom z domů nedaleko ruské základny v Luhanské oblasti. Muž se údajně oběsil.

Ruský voják měl po sobě zanechat dopis na rozloučenou. V tom údajně popsal důvody, které ho dohnaly k sebevraždě. Dopis adresoval své partnerce Ksenii.

[chooze:article;value:482539]

"Drahá, za dobu, co jsem tu, jsem viděl tolik mrtvých, kolik jsem neviděl v Čečensku ani v Afghánistánu," napsal voják. "Ale to není důvod, proč odcházím," dodal.​

Na dalších řádcích se svěřil s tím, jak se chová kadyrovský prapor Achmat. Ten ruské vojáky údajně okrádá, bije a znásilňuje. "My, Rusové, jsme tu nikdo a vládnou nám Čečenci," napsal muž.

"Pijí, dopouští se svévole, znásilňují a bijí nás všechny, ale nikdo s tím nic nedělá," postěžoval si. "Vzali mi všechny peníze, které jsi mi poslala, a něco mi provedli. Věř, že jsem se bránil," napsal dále. Jeho tvrzení ale nelze nezávisle ověřit.

[chooze:article;value:482770]

​Podobných zmínek o Kadyrovově pluku je nicméně více. Kromě děsivého chování, kterého se kadyrovci dopustili na Ukrajincích ve městě Buča, měli podobnému teroru vystavit i několik vojáků z vlastních řad. Pro deník Daily Beast o tom hovořil Ihor Juščenko, který je bývalým plukovníkem ukrajinských ozbrojených sil.

Podle informací deníku Ukrajinska pravda se Ukrajincům v posledních dnech podařilo úspěšně zaútočit v okolí pěti osad v Záporožské oblasti. Generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny tvrdí, že ruská armáda ztratila 260 vojáků.

EU plánuje summit v Kyjevě. Chce probrat podporu Ukrajiny:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.