Policie pátrá po nebezpečném cizinci. Nesnažte se ho sami zadržet, varuje

Pátrání po cizinci plzeňská policie vyhlásila v pátek. Dmytro Tymoshchuk je hledaný pro podezření ze spáchání zvlášť závažného trestného činu, kterým je pokus o těžké ublížení na zdraví. V databázi policie uvádí, že je neozbrojený, přesto ale nebezpečný.

"Plzeňští kriminalisté prověřují veškeré okolnosti případu násilného charakteru. V souvislosti s tím intenzivně pátrají po možné podezřelé osobě, která se nezdržuje v místě svého bydliště. Okresní státní zastupitelství Plzeň-město vydalo na hledaného muže souhlas se zadržením," uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

[chooze:article;value:482820]

​Protože nevědí, kde se muž nachází, požádali policisté veřejnost o pomoc. Pokud má někdo jakékoliv informace o tom, kde se muž pohybuje, ať neprodleně zavolá na tísňovou linku 158. Rozhodně by se ale nikdo neměl pokoušet hledaného zadržet sám. "Osoba může být nebezpečná, proto by se ji nikdo neměl pokoušet sám zadržet," zdůraznila Hokrová.

Hledaný muž je vysoký 180 až 185 centimetrů, má střední postavu, rovné krátké hnědé vlasy. Může být hladce oholený, ale nosí i strniště.

Na konci listopadu policie vyhlásila pátrání po muži, který na Žďársku přepadl benzinku:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.