Lednový úplněk bude silný. Ovlivní prsa i vaječníky, varuje astroložka

Lednový úplněk si připisuje mnoho prvenství. Kromě toho, že je prvním úplňkem v roce 2023, je zároveň prvním zimním plným Měsícem a také prvním po zimním slunovratu. Proto se podle astroložky Hany Černé dá očekávat silné působení. Měsíc bude tentokrát v Raku a úplněk bude kulminovat sedm minut po půlnoci.   

Podle indiánské tradice se mu říká vlčí, protože v mrazivé lednové noci při něm hladoví vlci vyjí na Měsíc a přibližují se i více lidskému obydlí. "Vlci jsou zároveň symbolem pospolitosti a rodiny. Ve smečce dokážou přežít i ti nejslabší jedinci, které ostatní vlci chrání. Vlčí úplněk tak dává do popředí rodinu a lásku, a to i z hlediska astrologie a numerologie," řekla Černá.

[chooze:article;value:480618]

​Na Raka velmi silně působí všechny fáze Měsíce, protože vládce Raka je právě Měsíc. "Nejsilněji budou tedy v době lednového úplňku ovlivněni lidé narození ve znamení Raka, ale také Kozoroha, protože Slunce prochází nyní tímto astrologickým znamením," vysvětlila astroložka.

"U někoho se však může projevit přecitlivělost, rychlé střídání nálad či melancholie. Mohou se sice objevit partnerské nebo rodinné problémy, ale také se pak mohou dobře urovnat. Snažte se ovládat své emoce, aby nedocházelo ke zbytečným hádkám. Je to den vhodný pro usmíření, vyjasnění problému, pro navození harmonie a pro odpuštění," doplnila.

[chooze:article;value:480561]

​Tento den je podle ní vhodný pro čas strávený s rodinou. "Pozor však na vyřčená slova, Rak a Kozoroh nezapomenou na křivdu ani ponížení. Proto hodně druhé chvalme, povzbuzujme a pěstujme dobré mezilidské vztahy," zmínila astroložka.

Numerologie

Po stránce numerologické období podle astroložky ohlašuje čas zklidnění, obnovení harmonie, vyrovnanosti, rodinného štěstí. "Den je vhodný pro sňatek, seznámení, stěhování nebo pro operace s nemovitostmi. Na negativní úrovni se může projevit pokušení, riziko omylu, spor v rodině, ale to jen v menšině. Den je vhodný pro založení rodiny," doporučuje Černá.

[chooze:article;value:480433]

​Zdraví

Zdravotně úplněk ovlivní sliznice, žaludek, žluč a zažívání i lymfatický systém. "Také jsou ohrožena játra, takže je třeba v tomto období je chránit a příliš nezatěžovat těžkými jídly a alkoholem. Více však v období úplňku budou ohrožené ženy, protože úplněk bude mít vliv i na prsa, dělohu a vaječníky. Pozor na prochladnutí," důrazně varuje astroložka.

Jídelníček

Ve stravě byste měli volit během úplňku spíše lehká jídla. "Vynechte nebo omezte čerstvé pečivo a sladkosti. Vhodná je v tento den rýže. Dopřejte si hojně zeleninu, ryby či mořské plody. Alkohol působí v tuto dobu mimořádně silně. Raději jen málo kvalitního alkoholu nebo žádný. Ale dodržujte pitný režim. Vhodný je i půst," uzavřela Černá. 

V červenci ozářil nebe superúplněk. Měsíc byl blízko Zemi:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.