Uprchlí vězni z Hradce jsou stále na útěku. Policie po nich dva dny pátrá

Oba vězni, jeden 25letý a jeden o rok starší, utekli z královéhradecké pouchovské věznice v úterý večer mezi 18. a 21. hodinou.

Pravděpodobně přelezli plot. Místní věznice je určena pro odsouzené, kteří spadají do kategorie nízký stupeň nebezpečí. Přes den většinou pracují mimo objekt, v noci jsou střeženi. Martin Horvát a Luboš Šimek jsou tak na útěku už den a půl, zatím se je policistům nepodařilo vypátrat.

[chooze:article;value:482161]

"Jeden z nich si odpykával trest za majetkovou trestnou činnost, druhý za podvody. Žádáme občany, kteří by mohli podat jakoukoliv informaci k hledaným mužům, aby okamžitě zavolali na linku 158," řekla policejní mluvčí Iva Kormošová.  

Oba vydrželi ve vězení jen několik týdnů, tresty měli přitom poměrně nízké, za mřížemi měli strávit přibližně rok. Většinou se uprchlým vězňům nepodaří zmizet nadobro. Dřív nebo později se za zdi věznice vrátí, pak už ale musí počítat s tím, že jejich pobyt ve vězení bude výrazně delší. Maření úředního rozhodnutí, jak je útěk z vězení právně pojmenován, může trest prodloužit o dalších pět let.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.