Pád tesly z 80metrového útesu byl pokusem o vraždu

Za volantem tesly seděl v době havárie dvaačtyřicetiletý radiolog z Pasadeny Dharmesh A. Patel. Kromě něj a jeho ženy byla v autě ještě jeho čtyřletá dcera a devítiletý syn. Jejich elektromobil se v pondělí zřítil z 80metrového útesu, kterému se přezdívá Ďáblova skluzavka. Jako zázrakem rodina pád přežila.

Podle velitele zásahu CAL FIRE/Coastside Fire Briana Pottengera se vozidlo během pádu několikrát převrátilo a dopadlo na kola. Když záchranáři shora prohledávali vrak auta dalekohledem, všimli si pohybu na předním sedadle. "Byli jsme skutečně velmi šokováni, když jsme ve vozidle našli oběti, které přežily, takže to pro nás byl vlastně nadějný okamžik," citoval server Today. com Pottengera.

[chooze:article;value:482686]

Ďáblova skluzavka je místo, kde se v průběhu let stalo několik smrtelných nehod. Nachází se nedaleko Pacificy, asi 15 mil jižně od San Franciska, podél známé pobřežní silnice Highway 1. Silnice, která láká turisty z celého světa, vede téměř po celé délce pacifického pobřeží Kalifornie.

https://twitter.com/CBSNews/status/1610818365701890050?cxt=HHwWhICx1Zyx49osAAAA

Po vyšetřování, které probíhalo do úterního rána přišla kalifornská dálniční policie (CHP) s překvapivým zjištěním. Podle jejího vyjádření vyšetřovatelé získali oprávněný důvod se domnívat, že tento incident byl úmyslným činem. Na základě jakých konkrétních důkazů k takovémuto závěru přišli, však neuvedla.

V úterý policie oznámila, že Patel byl zatčen za pokus o vraždu a zneužívání dítěte a dodala, že se stále léčí se svými zraněními, ale po propuštění z nemocnice bude umístěn do vazby v okrese San Mateo. Podle serveru CBS News z dokumentů o obžalobě vyplývá, že Patel byl zatčen v pondělí ve 21:00 a při zatýkání nekladl odpor.

Případ vyvolal vzpomínky na tragédii z roku 2018, kdy řidička SUV úmyslně sjela z jiného útesu v severní Kalifornii se svou ženou a jejich šesti adoptovanými dětmi. Tragickou nehodu nikdo z posádky auta nepřežil.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.