Nejprve slavnostní večeře, pak koncert. Vznik ČR připomene setkání premiérů

Do Kramářovy vily se v pondělí při příležitosti oslav 30. výročí od vzniku samostatné České republiky sjedou dosavadní šéfové českých vlád.

Pozvánku na slavnostní večeři měl dostat zhruba tucet někdejších vrcholných politiků včetně současného prezidenta Miloše Zemana, jeho předchůdce Václava Klause či předsedy hnutí ANO Andreje Babiše.

​Z akce se podle dřívějších informací portálu Blesk.cz omluvil první úřednický ministerský předseda Josef Tošovský. Mezi hosty nezasedne ani Stanislav Gross (ČSSD), který před sedmi lety zemřel.

[chooze:article;value:482136]

Po slavnostní večeři se premiéři přesunou na koncert do pražského Rudolfina, který připravil Úřad vlády ve spolupráci s Českou filharmonií. Události se zúčastní také předseda slovenské vlády Eduard Heger s manželkou, dále členové české vlády, předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS), předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a další významní hosté.

Premiér Fiala má na pondělí naplánovaný i tradiční novoroční oběd s prezidentem Zemanem na lánském zámku. Stejně jako před rokem dvojici státníků doprovodí manželky Ivana a Jana.

Podívejte se na novoroční projev premiéra Petra Fialy:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.