Požáry i otravy alkoholem. Silvestr se bez výjezdů záchranných složek neobešel

Do silvestrovské půlnoci zasahovali hasiči napříč celou republikou u 139 požárů, což nejvíce za poslední tři roky. „Pro porovnání v loňském roce jsme do půlnoci likvidovali 109 požárů, v roce 2020 to bylo 93 požárů,“ uvedli hasiči na twitteru.

Zpravidla jednotky řeší požáry v souvislosti s odpalováním pyrotechniky. V Praze do půlnoci  hasiči zasahovali u 23 požárů způsobených zábavní pyrotechnikou. "Jednalo se o požáry travních porostů, křovin a opadu. Třeba v Klánovicích jsme uhasili požár několika tújí, škoda byla odhadnuta na 30 tisíc korun," přiblížili na sociálních sítích pražští hasiči. V Horních Počernicích zase hasili živý plot. Velký zásah co do počtu nasazené techniky proběhl ve Vyočanské ulici, kde byl hlášen požár na balkóně v 10. patře. Oheň se naštěstí podařilo uhasit ještě před jejich příjezdem.

Výjezdy kvůli rachejtlím a petardám evidují i v Moravskoslezském kraji. "Spotřeba pyrotechniky začala ještě před půlnocí, krabice od ní jsme hasili v Opavě a ve Vítkově. Beze škody a bez zranění," uvedli tamní hasiči. K požárům trávy vyjížděli například v Šenově, Hlavnici nebo ostravské části Svinov.

[chooze:article;value:482035]

Napilno mají i záchranáři. Ve středních Čechách už zdravotníci vyjížděli ke třem otravám alkoholem. V Jiřicích na Nymbursku se žena popálila od pyrotechniky. "Dotyčná má poraněnou ruku. Převezli jsme ji do vinohradské nemocnice v Praze," sdělila mluvčí záchranářů Monika Nováková. Smrtelná zranění utrpěla 17ti letá dívka, kterou poblíž Čakovic srazil vlak. Na Frýdecko-Místecku při havárii zemědělského stroje vyhasl necelou hodinu po půlnoci život jeho řidiče.

Lidé i přes zákaz odpalovali v centru Prahy ohňostroje. Policie nestíhala přestupky řešit:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.