Diana nesnášela Vánoce v kruhu královské rodiny. Porušila i tradici

Každá rodina má své tradice, a ne jinak je to v případě té královské. Lady Diana však svátky v kruhu členů rodiny nesnášela. Svému komorníkovi se jednou dokonce svěřila, že se nemohla dočkat, až bude po Vánocích.

"Sídlo bylo malé a byli tam všichni z rodiny. Nedalo se dostat pryč. Vyšel jste z jídelny do obývacího pokoje, ale tam byli lidé, co hráli šarády nebo další hry," citoval portál Mirror královského šéfkuchaře Darrena McGradyho.

[chooze:article;value:480540]

Ten nejednou narazil na Dianu, jak se sama vydala na procházku po domě. Ráda zavítala i do kuchyně. "Jakmile královna a členové rodiny odešli z jídelny, princezna si ráda přišla popovídat," doplnil McGrady.

Diana dokonce během svých prvních Vánoc v kruhu britské královské rodiny porušila každoroční tradici. Členové si totiž pod stromeček pravidelně nadělují vtipné dárky.

Její manžel se však o tom ani slovem nezmínil. Princezně Anně tedy darovala krásný kašmírový svetr. O svém prohřešku se dozvěděla až další rok. "Vzali se v srpnu a myslím, že spolu příliš nemluvili. Takže jí o tom neřekl a byla z toho velmi otrávená," uvedla spisovatelka Angela Mollardová.

Bez svých synů oslavila princezna Vánoce v roce 1992. Tehdy na veřejnost vyplynuly informace, že Charles a Diana žijí odděleně a jejich vztah nefunguje. Svátky tak prožila podle portálu Express se svým bratrem v jejich rodinném sídle Althorp ve West Northamptonshire.

Král Karel III. se v neděli s rodinou zúčastnil vánoční bohoslužby. Podívejte se na video:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.