Známé tváře si užily Štědrý den. Někdo byl doma, jiní jeli za hranice

Tradiční Vánoce v kruhu rodiny preferuje třeba moderátorka Snídaně, která je známá také jako doktorka Suchá ze seriálu Ordinace v růžové zahradě, Dana Morávková. "Chodíme na procházku. Samozřejmě nezapomeneme na naše nejbližší, takže chodíme i na hřbitovy, končíme na Vyšehradě, kde se pravidelně na Štědrý den fotíme celá rodina a nosíme si domů Betlémské světlo," prozradila.

"Měli jsme polévku, kuřecí řízky, bramborový salát a pak přišel Ježíšek a bylo to krásné," poodhalila, jak proběhl Štědrý večer. 

Dana Morávková se tradičně o Vánocích objevuje na obrazovkách i v pohádkách Zdeňka Trošky. Stejně jako další známé osobnosti dává tento režisér přednost české vánoční klasice. "Měli jsme výbornou rybí polívku a houbového kubu k obědu a k večeři jsme měli zase rybí polívku, řízek, zase vynikající bramborový salát k tomu, jak to má být," řekl.

[chooze:article;value:481135]

"My jsme prožili klasické Vánoce, to znamená včera rodina pohromadě, procházka, stromeček, kapřík k večeři," uvedl v neděli moderátor Rey Koranteng. 

"Den předtím jsme museli udělat salát s dcerou, na to se vždycky těšíme a vyndala jsem si už rozmražené řízky krůtí, ty jsem udělala včera," sdělila zpěvačka Marta Kubišová. 

Netradiční štědrovečerní menu měli například Viktorie Mertová, známá jako lovkyně Belladona z pořadu Na lovu, nebo choreograf a tanečník Yemi. Ten tráví Vánoce na Bali. 

"Já vařím každý rok něco jiného, protože mám ráda změnu. Takže letos jsme měli například sumečka," vysvětlila Mertová.

[chooze:article;value:481173]

"Štědrý den byl výjimečný především tím, že bylo ohlášení mé účasti ve vesmírné misi DearMoon, zároveň taky proto, že jsem se po covidu po dlouhé době vydal na Bali, kde jsme asi před 12 lety založili takovou komunitu pro děti, aby získali vzdělání a tentokrát jsem s sebou vzal maminku, takže ta tu se mnou je poprvé a moc si to užíváme," řekl Yemi.

To muzikant Richard Krajčo tráví Vánoce s rodinou doma v Podkrkonoší. "My jsme Vánoce samozřejmě strávili v rodinném kruhu. Celkem se nás u stolu letos sešlo 11 a potom v devět hodin večer jsme otevřeli brány našeho kostela," sdělil. Krajčo tam sousedům i zahrál a zazpíval.

Podobně prožil Štědrý den i Marek Ztracený, který s rodinou bydlí na Šumavě. Strávil část Štědrého dne s rodinou i v lese, sám se prý pustil i do salátu. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.