Princezna Kate získala nový titul. Nahradila svého manžela

Teprve před třemi měsíci získala manželka prince Williama titul princezna z Wallesu a už se pyšní dalším. Kate svého chotě nahradila ve funkci plukovníka Irských gard. Jmenoval ji sám král Karel III., píše portál Vanity Fair.

Podle zahraničních médií je jmenování Kate logické, protože od doby, kdy se v roce 2011 přivdala do královské rodiny, se účastnila všech oslav dne svatého Patrika.

[chooze:article;value:475251]

Původně patřil titul princi Williamovi, kterého jmenovala jeho babička Alžběta II. dva měsíce před svatbou s Kate. "Právě proto měl na obřadu ve Westminsterském opatství tradiční červenou uniformu důstojníka Irské gardy," vysvětlil portál Access.

William však také nepřišel zkrátka. Ten se stal po svém otci plukovníkem Velšských gard. A král Karel III. samozřejmě nezapomněl ani na svou manželku Camillu.

Královna choť získala titul plukovnice Granátnických gard. Ta tak nahradila prince Andrewa, který musel ještě královně Alžbětě II. vrátit všechny vojenské hodnosti. Ve Spojených státech amerických totiž čelil žalobě ze sexuálního napadení a zneužívání. Původně se spekulovalo o tom, že by Andrewa nahradil právě Kate. Pro byli dokonce i vysocí představitelé gard. Více se dozvíte v tomto článku na TN.cz.

Smůlu však má princ Harry s manželkou Meghan. Těm měl dokonce Karel III. údajně pohrozit, že jim odebere veškeré šlechtické tituly. Napjaté vztahy po jejich odchodu z královské rodiny totiž ještě zhoršil dokument o jejich životě.

Podívejte se, jak se William s Kate vlnili v Belize:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.