Lov kaprů v Košicích rozzuřil spoustu lidí. Týrání zvířat, stěžují si na sociálních sítích

"Bylo to skvělé. Kapr nás pořádně prohnal, ale neměl šanci. Máme totiž natrénované. Neměl šanci, bude z něho večeře," radoval se chlapec z plaveckého klubu, který kapra chytil. Na událost upozornil web Košice Online.

Chlapcovu radost ale spousta lidí nesdílí. "Jaké hodnoty to vštěpujete dětem? Týrat a trápit?" zeptala se na facebooku Lucia. "Choré!" dodala. "Příště ať košičtí plavci trénují v benzínu, aby pochopili, co těm kaprům dělají," doplnil Alex.

"Já osobně lovím kapry v bazénu už přes 30 let, ale náš trenér Juraj Skála by asi potvrdil, že tato tradice vznikla už při založení našeho klubu. Ten slaví již 62 let své činnosti. Výjimkou byl snad jen loňský rok, kdy jsme měli pandemii a odstávku bazénu," řekl webu trenér plaveckého klubu Radoslav Sabol.

[chooze:article;value:480919]

Kapry vybrala trenérka Zuzana Binar Mimovičová. Pomáhali i odborníci ze slovenského rybářského svazu.

Rozzuřilo to i ochranáře. "Je neuvěřitelné, že v 21. století na Slovensku vedeme děti k naprosto zbytečnému a extrémnímu týrání zvířat, děláme si z nich hračky a odměny, které můžeme klidně utlouct k smrti," prohlásil podle webu Aktuality.sk Martin Smrek z organizace Humánní pokrok.

[chooze:poll;value:0f3351276471ffcf2a5760c76c449305b43a0d0a;layout:tn_nova]

Prodejci kaprů zažívají nápor:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.