Zemřel herec Ladislav Trojan, bylo mu 90 let

"Dnes nad ránem zemřel náš milý táta, herec Ladislav Trojan. Odešel ve spánku, v klidu a míru. Úsměv měl na tváři do poslední chvíle," uvedli na facebooku jeho synové Ondřej a Ivan.

Ladislav Trojan se narodil 1. srpna 1932 v Praze. Od dětství hrál ochotnické divadlo. Po gymnáziu vystudoval v Praze DAMU. Začínal v Realistickém divadle, následně přešel do Městských divadel pražských, kde zůstal až do odchodu na penzi v roce 1996.

Ale i pak spolupracoval s různými divadly a v představeních vystupoval jako host, například v Divadle Na Fidlovačce to bylo ve hrách Fidlovačka a Slaměný klobouk, vystupoval i v Divadle ABC či v Divadle Radka Brzobohatého.

Trojan se objevil v prvním československém televizním seriálu Rodina Bláhova. Diváci si jej pamatují z televizního seriálu Tři chlapi v chalupě, kde hrál nejmladšího člena rodiny Potůčkových Vendu.

[chooze:article;value:479071]

​Objevil se ve více než stovce filmů a seriálů, například v detektivce Na kolejích čeká vrah, komedii Vrchní, prchni, pohádkách Princ a Večernice či O statečném kováři nebo v seriálech Křeček v noční košili či Pojišťovna štěstí.

Poslední filmy s Ladislavem Trojanem měly premiéru v roce 2019. V komedii Vlastníci hraje profesora Sokola. V dramatu Cena za štěstí se pak na filmovém plátně objevil se svojí snachou Klárou Pollertovou-Trojanovou a vnukem Josefem.

Ladislava Trojana v umělecké kariéře následovali i jeho synové. Ondřej je filmovým režisérem, producentem a hercem divadla Sklep. Ivan pak získal pět Českých lvů za nejlepší herecký výkon v hlavní roli a dva další za nejlepší výkon ve vedlejší roli. Od roku 1997 působí v Dejvickém divadle.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.