Skiareály se rozjely naplno. Při koupi skipasu přes internet ušetříte

V Deštném v Orlických horách ležel na sjezdovkách v neděli metr sněhu. Svítilo také sluníčko a toho využily stovky lyžařů. Mělo to jen jednu drobnou vadu na kráse. Teploty klesly na -11° C.

"Zatím jezdíme na sjezdovce Marta, ty ostatní dosněžujeme. Je ideální počasí k tomu, abychom v týdnu mohli otevřít celý areál," říká Petr Prouza ze Skiareálu Dešné v Orlických horách.

Trendem posledních let je nákup skipasů přes internet. Platí, že čím dřív nakoupíte, tím větší je sleva. "Moc jsme nezdražovali, v předprodeji se dostanete na cenu loňské sezony," říká například Libor Petrů se Skiareálu Kopřivná.

[chooze:article;value:479790]

"Když plánujete pobyt a nakoupíte dopředu, můžete se dostat na slevu i přes 40 %," dodává pak René Hroneš ze Skiareálu Špindlerův Mlýn.

V České republice lyžují přibližně dva miliony lidí. V Evropě jsme v přepočtu na obyvatele na 6. místě. Největší podíl lyžařů je v malém Lichtenštejnsku, za ním jsou pak Švýcarsko a Rakousko. A například ve Francii a Itálii lyžuje skoro o 8, respektive 9, procent lidí méně než u nás.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.