Král bere Harryho a Meghan na milost. Rodinné spory musejí jít stranou

Přestože princ Harry s vévodkyní Meghan královskou rodinu ostře kritizují, Karel III. chce spory hodit za hlavu. Podle zasvěceného zdroje z Buckinghamského paláce může Harry s manželkou očekávat pozvání na jeho oficiální korunovaci, která se uskuteční 6. května 2023.

"Harry je Karlův syn a Jeho Veličenstvo ho bude vždy milovat. Přestože jsou v tuto chvíli jejich vztahy napjaté, dveře bude mít mladý princ vždy pootevřené," řekl pro britský list Daily Mail zdroj z paláce.

[chooze:article;value:479367]

Nic se na tom prý nezmění ani po vydání Harryho dlouho očekávané monografie s názvem Spare (česky Volný), která by mohla opět pošpinit pověst celé rodiny.

Očekává se však, že lidé dvojici nejvřeleji nepřijmou. Britští politici dokonce prince Harryho varovali, aby se korunovaci raději obloukem vyhnul. "Vydělávají peníze prodejem své rodiny. Mělo by jim být jasné, že je tam Britové nechtějí," prohlásil pro New York Post bývalý britský ministr financí David Mellor.

[chooze:article;value:476631]

Karel III. je synovi ochotný odpustit i jeho nedávné kontroverzní výroky. Harry tvrdil, že ho z rodiny vyštval William, kterého zbytek příbuzných coby následníka trůnu protěžuje.

"Bylo to děsivé. Bratr s otcem na mě řvali a říkali věci, které nebyly pravda. Má babička Alžběta tam jen tiše seděla a nějak vše zpracovávala," řekl princ Harry a přímo tak zaútočil jak na Karla, tak Williama.

Podívejte se na video o dlouho očekávané knize prince Harryho:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.