Polský generál si utrhl ostudu. Vystřelil z granátometu uvnitř kanceláře

Dárek v podobě trojského koně. I tak by se dalo říkat granátometu, který dostal polský generál jako dar od kolegů z Ukrajiny. Jaroslaw Szymczyk si měl s granátometem pohrávat ve své kanceláři na policejní stanici ve Varšavě a v domnění, že je zbraň nenabitá, vystřelil.

Média informovala, že generál vyvázl se zraněními a z nemocnice má být propuštěn ještě v pátek. V důsledku výbuchu měl přijít na nějakou dobu o sluch.

Granátomet také poničil podlahu a ta se i se stropem propadla do místnosti bezpečnostní služby. Podle polských médií se jedná o utajovanou místnost, ve které jsou spisy o KGB, tedy sovětské tajné službě.

[chooze:article;value:479337]

"Velitel Jaroslaw Szymczyk byl na pracovní návštěvě partnerských služeb na Ukrajině. Obdržel oficiální dar, který, jak se ukázalo, nebyl tím, co hostitelé tvrdili. Chci zdůraznit jednu věc: Prokuratura uznala velitele Szymczyka jako oběť v tomto případu," hájí generála ministr vnitra Mariusz Kaminski.

Incident je plný nesrovnalostí. Možná i proto ho chtěla polská policie zatajit. Zbraň podle předpisů neměla na stanici vůbec být. Sociální sítě okamžitě zaplavily příspěvky, kde si lidé zraněného generála dobírají. Za přestupek by měl Szymczyk podle protokolu podat rezignaci.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.