Na poli našli dětskou lebku. Už se ví, komu patřila

Dětskou lebku na začátku října krátce po poledni objevil před posedem na okraji pole u obce Lemešany na Slovensku traktorista. Přivolaný lékař nejprve předběžně stanovil, že lidské ostatky by mohly patřit dítěti ve věku pět až šest let. Nakonec však odborníci došli k názoru, že oběť je mladší. Tuto verzi prokázaly testy DNA.

"Výsledky zkoumání za pomoci analýzy DNA potvrdily, že nalezené kosterní pozůstatky patří nezvěstné osobě. Během vyšetřování jsme neobjevili žádné viditelné stopy, které by potvrzovaly, že šlo o násilnou smrt," řekla portálu tvnoviny.sk policejní mluvčí Lenka Ivanová.

[chooze:article;value:478462]

​Podle informací médií patří lebka dvouletému Demirovi, po kterém policisté pátrali od začátku července. V osudný den se šel s rodinou a dalšími 50 lidmi koupat. Poté, co z něj jeho strýc na chvilku spustil oči, však chlapeček zmizel. Do pátrání se zapojili i potápěči a psovod.

Policisté prověřovali hned několik verzí včetně té, že chlapce mohl někdo unést. Tato verze se ale nakonec nepotvrdila. Rodiče doposud věřili, že chlapce se podaří najít živého. Ani výsledky expertiz je úplně nepřesvědčily. Stále čekají, až se jejich syn vrátí.

Analýza DNA pomohla zjistit i totožnost chlapce, jehož vraždu se snaží americká policie objasnit desítky let. Mrtvé dítě v krabici dostalo jméno po 65 letech. Policie ho identifikovala jako Josepha Augusta Zarelliho. Podle policejní komisařky Danielle Outlawové byl případ jednou z nejstarších nevyřešených vražd ve Filadelfii. Vyšetřování nadále pokračuje, aby se zjistilo, jak hoch zemřel a kdo za jeho smrt může.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.