Babišův syn trpí paranoidní schizofrenií, vyplývá z nového znaleckého posudku

Detaily z nového znaleckého posudku zjistil deník Právo. "U posuzovaného byla zjištěna paranoidní schizofrenie," napsala podle jeho informací expertka z oboru psychiatrie Gabriela Leblová, která posudek vypracovala s psycholožkou Jindřiškou Záhorskou.

Doplnila ale, že Babiš mladší nemoc v současnosti zvládá. Bere totiž léky. Sám to před soudem v září přiznal, ačkoli uvedl, že s diagnózou schizofrenie nesouhlasí.

Nic však podle znalkyně nenasvědčuje tomu, že na přelomu let 2017 a 2018, kdy měl podepsat smlouvy k převodu části akcií společnosti Farma Čapí hnízdo na svou osobu, byl psychicky narušený. Podle Práva ale neexistuje zdravotní dokumentace o jeho tehdejším stavu. Syn bývalého premiéra u soudu popírá, že by podpis byl jeho.

[chooze:article;value:471589]

Prokazatelně podle znalkyně Babiš mladší trpí schizofrenií od roku 2015. Vše vyvrcholilo v červenci roku 2015. Podle usnesení Okresního soudu v Havlíčkově Brodě tenkrát postával u krajnice na D1 a tvrdil o sobě, že je George Clooney či Barack Obama.

Policie a záchranná služba jej tehdy spoutaly na lůžku a odvezly do léčebny. Podle znalkyně už tenkrát trpěl bludy a byl agresivní. Babiš mladší ale trvá na tom, že tenkrát vtipkoval. 

[chooze:article;value:444067]

Druhá část posudku zpracovaná Záhorskou se zabývala věrohodností důležitého svědka v kauze Čapí hnízdo. To vyznívá podle Práva nejednoznačně. Na příští týden soud proto naplánoval výslech znalkyně, který by to měl objasnit.

Předseda hnutí ANO ani jeho syn se k informacím deníku Právo nehodlají vyjadřovat. Případ údajného dotačního podvodu soud řeší už od září. Pokračovat má příští týden v pondělí.

Úřednice svědčila o pozvánce na Čapí hnízdo:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.