Známe vítěze letošní řady MasterChefa. Titul vybojoval vousáč Martin

"Neuvěřitelné se stalo skutečností. Já jsem překvapen, zaskočen a nevím, co mám říct. Vždycky je ale lepší něco vyhrát než to prohrát, takže určitě mám radost," svěřil se Martin Pecina se svými pocity bezprostředně po finále. Vítězství podle svých slov vůbec nečekal.

"Vyhrát MasterChefa mi přišlo zhruba stejně pravděpodobné, jako že zvítězím v soutěži o královnu krásy. Pak jsem se ale dočetl, že soutěž Miss Greater Derry, pořádanou pro dívky od 17 do 24 let, vyhrál 19letý muž Brian Nguyen, a rázem pochopil, že nic na světě není nemožné. Aleluja!" zažertoval sympatický vousáč.

[chooze:article;value:478377]

Martin si pro porotu připravil menu inspirované jeho oblíbenými zabijačkami a převážně z vnitřností uvařil nápadité, dobře promyšlené pokrmy, které se vhodně doplňovaly a překvapily svou chutí i kvalitou zpracování.

Spolu s ním vařily ve finále ještě Betty a Terka, které pojaly své degustační menu každá po svém, aby je co nejlépe vystihovalo. Betty se inspirovala rodinnou chalupou, na niž má jen ty nejkrásnější vzpomínky, Terka zase svým postupem v soutěži a vším, co se v jejím průběhu naučila.

[chooze:article;value:478768]

Obě Martinovi výhru přejí. "Martin to měl skvělé, měl to fakt geniální a já doufám, že má z vítězství větší radost, než jakou projevil navenek," shrnula svoje pocity po finále Betty.

"Já jsem si přála, aby vyhrál někdo, kdo není takovým tím klasickým prototypem vítěze a jsem vážně šťastná, že to vyhrál Martin," doplnila druhá finalistka Terka. Martin přebírá štafetu po loňské vítězce Besky a my mu k výhře srdečně gratulujeme.

[chooze:gallery;value:29650]

Podívejte se na to, kdo bojoval ve velkém finále soutěže MasterChef:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.