Děsivá predikce ruského poslance. Řekl, do jakého roku skončí válka na Ukrajině

Válka na Ukrajině hned tak neskončí, tvrdí ruský poslanec a člen výboru obrany Andrej Gurulev. V rozhovoru pro tiskovou agenturou URA.RU řekl, že konflikt může trvat až do roku 2030.

"Podle mých prognóz dojde ke stabilizaci situace (na Ukrajině, pozn. red.) a nalezení nějakého řešení v letech 2027 až 2030," prohlásil. Důvodem toho, proč bude konflikt vleklý, je podle něj zformování nového světového řádu a zároveň napjatá vojenská situace na různých místech světa.

Stabilizace by tak mohla nastat až ve chvíli, kdy se vyřeší například napětí na Tchaj-wanu nebo ve Finsku, kde by měly být podle Guruleva umístěny jaderné zbraně.

[chooze:article;value:477402]

​Není přitom jediným vysokým ruským představitelem, podle kterého válka neskončí v dohledné době. V listopadu řekl ruský generál Vladimir Boldyrev v rozhovoru pro URA.RU, že "speciální vojenská operace" není záležitostí několika měsíců. "Bude to dlouhé. Nebude to jeden ani dva, ani šest měsíců," prohlásil.

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová také připouští, že konflikt potrvá dlouho, na vině jsou ale podle ní Spojené státy. Tento týden prohlásila, že Washington plánuje protáhnout válku o tři roky, a potrvá tak nejméně do roku 2025. Vychází údajně z dokumentů o dodávkách zbraní pro Ukrajinu, píše portál Narodnyje Novosti.

Ruský prezident Vladimir Putin vyhrožuje, že roste nebezpečí jaderné války:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.