Rusové jsou naštvaní na vlastní armádu. Stěžují si na její neschopnost

Ruská komunita vojenských blogerů vyjádřila své znepokojení nad tamní armádou. Hněv vzbudila podle amerického Institutu pro studium války její neschopnost zabránit údajným ukrajinským úderům na ruské letecké základny.

Pondělní výbuchy otřásly ruskými základnami Engels v Saratovské oblasti a Djagilevo v Rjazaňské oblasti, píše agentura AP. Rusko přiznalo smrt tří vojáků a čtyři zraněné. Ukrajina se k výbuchům oficiálně nepřihlásila.

Rusy údajně rozzlobilo i to, že ruští vojenští představitelé dostatečně nechránili letecké základny. Někteří si navíc myslí, že armáda základny dostatečně nechránila, přestože věděla, že na ně ukrajinské síly zaútočí.

[chooze:article;value:477936]

​Ruští vojenští blogeři rovněž vyzvali ruské vedení, aby zintenzivnilo protiteroristická opatření na území Ruska. Bouří se ale, že ruská armáda nebere jejich připomínky v potaz. Kdyby ruští představitelé vzali v úvahu varování blogerů, k úderům na ruské základny by prý nedošlo.

Naštvání údajně převážilo i chválu, kterou blogeři vyjádřili po posledním raketovém útoku proti Ukrajině. S rozhořčením upozornili i na to, že útoky na letecké základny ohrožují legitimitu Ruska jako jaderné velmoci. Údery totiž poškodily letadla schopná nést několik jaderných zbraní.

Rusko zahájilo další raketový útok. V Záporoží zemřeli dva lidé, zraněné je i dítě:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.