Rodina z Ústí se Ježíška letos zřejmě nedočká. Na dárky pro děti nemá peníze

I jejich děti si přejí najít pod stromečkem vysněný dárek. Jenomže zatím to vypadá, že Ježíšek si letos k této rodině cestu nenajde. "Dárky pro děti jsme řešili obracením se na neziskové organizace. Tam jsem bohužel proto, že nejsem samoživitelka, neuspěla," přiblížila Tereza Hurtová.

"Loňské Vánoce nás stály kolem 60 tisíc i s jídlem. Teda s tím, že se nakupovaly dárky průběžně celý rok," vylíčila Hurtová. Letos jsou ale rádi, že vyjdou do dalšího měsíce. A rozpočet na celé Vánoce mají 10 tisíc.

[chooze:article;value:477928]

Skromnější Vánoce letos oslaví i další rodiny, jednou z nich jsou například Kurážovi z Holešova. I oni budou muset sáhnout do finančních rezerv. "Ježíšek donese samozřejmě všechny požadavky, které byly v dopise napsány. Ale už budou chybět pod stromečkem takové ty menší doplňkové dárečky," uvedla Kateřina Kurážová.

Podle psychologů je jedno, kolik dárků dítě dostane. Důležité je, aby Ježíšek správně vybral a dítě dárek mohlo ocenit. "Jestli ten rodič ví, který dárek tomu dítěti udělá radost, nebo jestli to dítě ví, co chce a z čeho má opravdu radost. Pokud neví, co chce, a měří to pouze hodnotou peněz, pak takovému dítěti ani rodiči není pomoci," vysvětlil psycholog Miroslav Krejčíř.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.