Pelé zůstává v nemocnici, prodělal zánět dýchacích cest

Fotbalová ikona (82), jejíž zdravotní stav se v posledních letech vlivem vážného onemocnění zhoršil, byla v úterý kvůli otokům a poruchám příjmu potravy hospitalizována v nemocnici v Sao Paulu, aby lékaři přezkoumali úspěšnost chemoterapie, kterou podstupuje od operace nádoru tlustého střeva v září 2021, uvádí agentura AFP.

"Lékařský tým u něj diagnostikoval infekci dýchacích cest, která se léčí antibiotiky," uvedla nemocnice v prohlášení. "Pacientova reakce byla adekvátní a zůstává na standardním pokoji," nikoli na jednotce intenzivní péče, dodali lékaři.

[chooze:article;value:477396]

"Je stabilizovaný a jeho zdravotní stav vykazuje celkové zlepšení. V následujících dnech zůstane v nemocnici, aby pokračoval v léčbě. "Pele se na veřejnosti objevuje stále vzácněji, ale na sociálních sítích je stále aktivní.

https://twitter.com/AFP/status/1598796650503446540?cxt=HHwWmIC91abFiLAsAAAA

Ve čtvrtek na Instagramu poděkoval svým fanouškům za vzkazy a zveřejnil fotografii z fotbalového mistrovství světa v Kataru, kde se jeho obraz promítal na mrakodrap.

"Je vždycky příjemné dostávat takové pozitivní zprávy. Děkuji Kataru za tuto poctu a všem, kteří mi posílají dobré vibrace!" napsal a svůj pobyt v nemocnici popsal jako rutinní návštěvu.

Před pátečním zápasem pětinásobných mistrů světa z Brazílie proti Kamerunu se Pele dočkal dalších vzkazů a podpory. Fanoušci na stadionu Lusail drželi obří zelenožlutý transparent s fotografií Pelého v jeho ikonickém dresu s číslem 10 a vzkazem "Brzy se uzdrav". Stejný vzkaz byl vyvěšen i na ulici před stadionem.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.