Obrovské problémy ruské armády! Nemá dost munice, tvrdí vysocí představitelé

Ukrajinské záchranné složky mají v Záporožské oblasti napilno. Kvůli ruskému ostřelování vyjíždějí k desítkám požárů. Počet útoků na Ukrajinu se podle dostupných informací ale snižuje. Rusové se údajně potýkají s nedostatkem munice.

"Ruský nedostatek munice umocněný logistickými problémy je zřejmě jedním z hlavních faktorů omezujících ruský potenciál zahájit efektivní velkou pozemní operaci," uvedlo britské ministerstvo obrany.

[chooze:article;value:477114]

Nízké zásoby dělostřeleckých granátů potvrdili i američtí vojenští představitelé. Podle nich ruská dělostřelecká převaha slábne. Ovšem i Ukrajina má problémy, a to zejména s protivzdušnou obranou. Rusové prý používají atrapy raket, aby vyčerpali ukrajinskou protivzdušnou obranu.

Poradce ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského řekl, že od začátku ruské invaze zemřelo už 13 000 ukrajinských vojáků. Ukrajina ani Rusko přitom obvykle údaje o počtu obětí nezveřejňují. Data se ale nedají spolehlivě ověřit.

Podle Evropské komise (EK) ve válce zemřelo už 20 tisíc civilistů. Počet mrtvých vojáků a civilistů bude ale ve skutečnosti zřejmě mnohem vyšší. To samé ale platí i o ruských vojácích. Kreml záměrně nezveřejňuje, kolik jich už padlo. Podle odhadů mají Rusové už více než 18 tisíc obětí z řad armády. Ukrajina ovšem tvrdí, že jde až o 100 tisíc mrtvých.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.