Pražská fakulta vysvětluje nebinární toalety. Studenti jsou prý nadšení

Nebinární toalety. Označení, které zmátlo zástupy lidí. Fakulta humanitních studií už upřesnila, že se ve skutečnosti jedná o genderově neutrální WC. 

"Genderově neutrální řešení těchto toalet umístěných v přízemí mělo dočasně pomoci odstranit kapacitní problémy. Vzhledem k tomu, že jejich zavedení studující uvítali, tak fakulta u tohoto řešení zůstala," vysvětlil pro TN.cz mluvčí fakulty Filip Poštulka.

Pokud by byly nebinární, znamenalo by to, že je mohou využívat pouze ti, kteří si svým genderem nejsou jistí, prolíná se jim z mužského na ženský a naopak nebo se s žádným genderem neidentifikují.

[chooze:article;value:477274]

Vstup do místnosti je ale povolen všem bez rozdílů. "Toalety jsou určené všem studujícím na FHS. Chceme vycházet vstříc i studujícím maminkám a hendikepovaným studujícím, proto je zde umístěn i přebalovací pult a toaleta pro pohybově znevýhodněné," doplnil Poštulka.

Po genderově neutrálních toaletách zatím bezúspěšně volají i studenti brněnské Masarykovy univerzity, od října dokonce sbírají podpisy na petici. Vysoké učení technické, které rovněž sídlí v moravské metropoli, zase nechalo na pánské záchody umístit menstruační pomůcky. To udělali třeba i v irském parlamentu.

19. listopadu lidé slavili Světový den toalet:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.