Horoskop na prosinec: Drama a napětí vystřídá harmonie

Nejvýznamnější konstelací tohoto měsíce je podle astrologa Richarda Stříbrného přechod Slunce do znamení Kozoroha, k čemuž dojde ve středu 21. prosince ve 22:48 a na severní polokouli tak dochází k zimnímu slunovratu. Podle astrologa bude horoskop sestavený pro tento okamžik podbarvovat dění v Česku na následujícího čtvrt roku.

Počasí podle planet lze očekávat velmi proměnlivé, doprovázené prudkými vichry. "Není vyloučen ani orkán, který může poničit lesy či byty. Zima by mohla být nadprůměrně teplá (Střelec ve 4. domě), nicméně možné jsou i větší mrazy, a to zejména v lednu a počátkem února," nastínil Stříbrný.

[chooze:article;value:471970]

​Začátkem roku naši republiku potrápí obtížné tranzity Saturnu. Češi podle astrologa mohou strádat a být pesimističtí. "Prosinec 2022 je však pro naši republiku z pohledu astrologie měsícem, kdy dění na našem území budou ovlivňovat spíše harmonicky působící konstelace, za kterých by se mělo dařit našim obchodníkům a podnikatelům," zmínil.

Lidé by podle něj měli být schopní a ochotní utrácet ušetřené peníze za vánoční dárky a chtít tak potěšit své milované. "Mnozí pak díky silným 'střelcovským' konstelacím mohou vyrážet do teplých krajů či plánovat dobrodružnou dovolenou v příštím roce. Konstelace jsou spíše hřejivé," doplnil Stříbrný.

[chooze:article;value:451624]

​Zatímco konstelace specificky působící na dění v našem státě jsou v tomto prosinci vcelku harmonické, konstelace působící na celou planetu nejsou klidné ani trochu, a to zejména v prvních dvou týdnech. "Napěťové konstelace přinesou řadu konfliktů obchodních i válečných," řekl Stříbrný, podle kterého hrozí i vlny infekčních onemocnění.

Ve světě pak podle astrologa mohou řádit i živly a v prvních dvou týdnech lze očekávat prudké vichry, zemětřesení, výbuchy sopek či tsunami. Druhá půle prosince by pak měla být už klidnější.

Nejvýznamnější konstelace prosince 2022

1. – 10. prosinec bude pro svět velmi náročný. Lze předpokládat prudké výkyvy na trzích a dramatické děje se mohou odehrávat v přírodě i ve společnosti. Panující nejistota na trzích může přinést extrémní rozkolísání cen ropy a zemního plynu vzhledem ke kvadratuře mezi Sluncem, Venuší a Merkurem ve Střelci, Marsem v Blížencích a Jupiterem s Neptunem v Rybách. Vyloučit nelze ani epidemie infekčních chorob.

Na našem území by se však měly mimořádně hýbat obchody, naši sportovci, vojáci a kriminalisté se mohou vyznamenat.

13. – 14. prosinec: Slunce kvadrát Neptun přinese zvýšené riziko okradení v předvánočním shonu, četnější podvody a nedodržení úmluv.

16. – 18. prosinec: Merkur v trigonu s Uranem vytváří ideální klima pro koupi výpočetní a komunikační techniky, světlo světa mohou spatřit převratné novinky vědy a techniky.

21. – 22. prosinec: Slunce kvadrát Jupiter a Venuše trigon Uran naznačují, že lidé budou na poslední chvíli hodně utrácet, a to i za věci luxusní a zbytné.

24. – 30. prosinec: Tentokrát by měly být Vánoce na našem území z astrologického hlediska svátky klidu a pohody. Lidé si budou vážit více toho, co mají – klid, mír, teplo a fungující rodina – než v jiných letech, kdy je pálilo dobré bydlo.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.