10 důvodů, proč chci žít v Paříži

O životě v Paříži sním nejen od doby, kdy jsem toto nádherné město světel a módy navštívila poprvé a splnila si tak svůj životní sen, ale také od ukončení svého studia. Říkala jsem si, že nyní mě tady, kromě mé rodiny a mých přátel, nic nedrží. Nikdy jsem však doopravdy neuvažovala o tom, jaké jsou pravé důvody k tomu, že toužím po životě v Paříži. Může za to snad francouzština, kterou tolik miluji, samotné město plné krásných památek, francouzské zvyky, tradice a kultura, francouzská gastronomie, nebo je tím důvodem francouzská chic (elegantní) móda? Jsou to opravdu pádné důvody pro to, abych opustila svoji rodinu a své přátele, abych se přestěhovala do Paříže a začala tam nový život nebo je to jen můj rozmar? Co je špatného na životě tady, v ČR? Nemáme i my tady dost krásných míst, které stojí za to je objevit a obdivovat tak krásu českého kraje? Samozřejmě, že ano, ale přesto, mám důvod k tomu myslet si, že na životě v Paříži je něco lákavějšího a okouzlujícího, než na životě u nás. Samozřejmě, že život v každé zemi má své pro a proti, že nikdy nic není tak růžové, jak se na první pohled zdá a že po první návštěvě Paříže nemohu hodnotit tamní život a považovat jej za mnohem lepší, než ten, který žijeme v naší zemi. Ale přesto pro život v Paříži mám tyto důvody:
1) Miluji cizince, Francouze.
2) Vypadnu z každodenního stereotypu.
3) Naučím se lépe francouzsky.
4) Zamiluji se.
5) Poznám zvyky, tradice a francouzskou kulturu.
6) Naučím se chodit ve francouzské módě a oblékat se jednoduše, stylově a přitom vypadat chic.
7) Francouzi svůj volný čas dokážou využít k sebevzdělávání a seberozvoji (navštěvují výstavy, muzea)
8) Pozdraví se navzájem, i když se neznají.
9) Francouzi mají mnohem větší pochopení pro lidi s handicapem
10) Francouzi čas u jídla tráví společně s přáteli nebo rodinou a dokážou si jídlo patřičně užít a vychutnat si jej, stejně jako jeho přípravu.
Zda jsou to pádné důvody k tomu, abych se přestěhovala do Paříže, to nevím, ale za zkoušku to rozhodně stojí!!!!!! Usmívající se

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.