Opilci zaměstnávají strážníky v Pardubicích. K jednomu je dovedl pes

Garážmistr si všiml potácejícího se muže, který byl evidentně nebezpečný sám sobě. Správce garáží zavolal kolegy o pomoc a než hlídka přijela, opilec sebou praštil a hlavu si rozbil o obrubník. Šlo mu o život. Záchranáři ho pak přepravili na další ošetření do nemocnice.

Jen pár hodin předtím jela hlídka odchytit na čerpací stanici psa. Zvíře ale uteklo do nedalekého průjezdu. Trasu si nezvolilo nazdařbůh, běželo za svým pánem, který ležel na chodníku. Ten měl v tu chvíli místo psa slušnou opici. Stačilo majitele vzbudit, a jelikož byl v pořádku, strážníci ho nasměrovali domů.

[chooze:article;value:484302]

Dvě a půl promile zase nadýchal jiný opilec. Hlídky na něj přišly tak, že měl v ulicích města stažené kalhoty, což se nelíbilo jedné ženě. Dřív než se strážníci rozhodli, co s ním udělají, dostavila se na místo manželka. Ta kolem projížděla městskou hromadnou dopravou. Manželovi vynadala.

Muž totiž nedojel domů s nákupem, vypnul si telefon a dva dny pil se svým švagrem. Žena ho domů nepustila a strážníkům řekla, ať chotě převezou rovnou na záchytku.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.