Žene se prudká změna počasí. Studená fronta srazí teploty dolů, varuje ČHMÚ

Počasí je v posledních dnech jako na houpačce. A jak se zdá, v následujících 14 dnech tomu nebude jinak. Zatímco ještě ve středu a ve čtvrtek se teploty udrží vysoko, na konci týdne bude všechno jinak.

"Zvlněná studená fronta postoupí z našeho území k východu a na naše území se přechodně rozšíří nevýrazný výběžek vyššího tlaku vzduchu. Ve čtvrtek ovlivní počasí u nás frontální systém a v pátek k nám kolem tlakové níže nad Skandinávií začne proudit studený vzduch od severozápadu," uvedl Český hydrometeorologický ústav.

[chooze:article;value:577428]

​Zatímco ve čtvrtek se denní maxima budou pohybovat ještě mezi 17 až 21 stupni, v pátek se rtuť teploměrů vyšplhá nanejvýš k 10 až 14 stupňům. Výjimku by mohla tvořit Morava, kde meteorologové očekávají až 17 stupňů.

Jinak tomu nebude ani o víkendu. "V sobotu se bude přes střední Evropu k východu přesouvat tlaková výše. V neděli do střední Evropy postoupí mělká brázda nízkého tlaku vzduchu. V dalších dnech bude počasí u nás ovlivňovat oblast vyššího tlaku," uvádí meteorologové.

V sobotu teploty vystoupají nanejvýš k 11 až 15 stupňům Celsia a v neděli k 12 až 16. Od pondělí do střehy hlásí meteorologové nanejvýš 11 až 16 stupňů. Pokud ale sluneční svit vydrží dlouho, mohlo by být i 19.

Předtím, než teploty klesnou, budou nadprůměrně vysoko:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.