AAA AUTO darovalo 100 000 korun na opravu románského kostela v Dolních Chabrech

„AAA AUTO vzniklo před dva a třiceti lety a v Dolních Chabrech působí téměř od začátku. Myslím si, že nejen já, ale ani naši zákazníci si nedokážou představit, že bychom sídlili kdekoliv jinde. Troufám si tvrdit, že jsme zde jedna z největších firem. Jsem tedy ráda, že jsme mohli přispět alespoň částkou sto tisíc korun a podpořit tak zachování místního kulturního dědictví,“ vysvětluje Karolína Topolová, generální ředitelka skupiny AURES Holdings, provozovatele mezinárodní sítě autocenter AAA AUTO.  

Kostel Stětí sv. Jana Křtitele, který se AAA AUTO rozhodlo podpořit, pochází z 12. století. Nejstarší záznam o existenci kostela je z roku 1380. Za husitských válek v listopadu 1420 byla vyšehradská pevnost pobořena, ale kostelík zůstal a byl ještě v 15. století obnoven. Původně dvoulodní farní kostel stál na východní straně na skalce, na náměstí před radnicí a masnými krámy. Peníze sbírky budou použity v součinnosti se schváleným grantem na opravu statických poruch kostela, které se projevují trhlinami na několika místech nosných stěn a kleneb kostela. Důležitá je i obnova hydroizolace obvodových stěn a obnova okapového chodníčku okolo kostela. Kostel je národní státem chráněnou památkou a v současnosti žije díky pravidelným nedělním bohoslužbám, koncertům duchovní hudby, akcím Občanského sdružení pro ochranu památek v Dolních Chabrech.

„Každá velká společnost by s rostoucím ziskem měla přijmout i určitou odpovědnost ke svému okolí. Proto také AAA AUTO pomáhá především dětem, které mají trvalé následky v důsledku dopravních nehod nebo při nich přišly o rodiče. Těmto dětem už skoro třicet let pomáhá Dětská dopravní nadace, kterou primárně podporujeme. Mimo to přispíváme i na menší sociální projekty nebo sportujícím dětem,“ uzavírá Karolína Topolová.

V Praze v Dolních Chabrech se nachází největší autocentrum ojetých vozů ve střední Evropě AAA AUTO s celkovou plochou 140 tisíc metrů čtverečních, což mimo jiné zahrnuje přes 60 tisíc metrů čtverečních ploch pro prezentaci či přípravu automobilů v nabídce, 1 700 metrů čtverečních prostor pro zákazníky, 1 800 metrů čtverečních zákaznických parkovišť, 3 750 metrů čtverečních dílen, servisů a lakoven, 3 500 metrů skladů nebo 62 tisíc metrů čtverečních kanceláří pro zaměstnance, včetně pozic v přímém kontaktu se zákazníky. Celková kapacita autocentra je 2 500 vozů vystavených k prodeji a dalších cca 500 na odstavných plochách v rámci pobočky. Kapacitu centrály doplňuje ještě další odstavná plocha pro přípravu automobilů v Praze v Letňanech o celkové výměře 11500 metrů čtverečních

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.