Reportér TV Nova z Izraele: Pokračují útoky na Libanon, Hamás úder vrací

Přes noc opět pokračovaly vzdušné údery v Libanonu, Izrael tvrdí, že útočí na cíle teroristického hnutí Hizballáh. Libanon pokračuje v bombardování jižního Libanonu a části Bejrútu. Pravidelně vysílá výzvy, aby Libanonci stihli ze zasažených čtvrtí včas odejít.

"Izrael totiž podle místních zdrojů míří na infrastrukturu," popsal na místě zpravodaj televize Nova v Izraeli František Kadlec.

Izraelská armáda v noci na pondělí navíc uvedla, že v libanonském hlavním městě Bejrútu údajně zasáhla ústřednu tajné služby šíitského militantního hnutí Hizballáh. To útok opětovalo, sirény se totiž opět rozezněly na severu Izraele.

[chooze:article;value:577302]

V tomto případě se terčem stalo město Karmiel. Podle jeho starosty rakety teroristů zničily více než 60 bytů, 20 aut a vyřadily pět autobusů z provozu. O život podle jeho vyjádření při těchto útocích nikdo nepřišel.

Reportér navštívil také Re'im, který je jedním z nejbližších kibuců u Pásma Gazy. Poblíž se přesně před rokem konal festival Supernova, kde došlo k jednomu z největších masakrů.

"I dnes jsme slyšeli odpalování raket. Podle izraelských obranných sil mířily na objekty Hamásu v Pásmu Gazy. Hamás měl totiž vystřelit na pietní akci, která připomněla rok od začátku konfliktu," popsal v pondělí reportér František Kadlec.

Írán si eskalaci konfliktu nepřeje, říká odborník. Izrael ale ztrácí podporu:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.