Žena trpí vzácnou nemocí. Kvůli extrémní alergii ji může zabít i pouhý polibek

Teprve 25letá Caroline Quinnová z Velké Británie trpí velmi vážnou nemocí. Podle deníku Daily Mail se jedná o MCAS, který je v Česku znám jako syndrom aktivace žírných buněk. Tento vzácný stav způsobuje, že tělo nepřiměřeně reaguje na určité potraviny.

Pokud tak Caroline zkonzumuje něco, co jejímu tělu vadí, dostane velmi silnou alergickou reakci. "Nemůžu jíst žádný z mých šesti hlavních anafylaktických alergenů – arašídy, ořechy, sezam, hořčici, mořské plody nebo kiwi," citoval ji web Gloucestershire Live.

Onemocnění je natolik vážné, že mladé ženě zabraňuje i ve zdánlivě nevinném líbání. Pokud by totiž políbila někoho, kdo jedl jídlo, na které je alergická, mohla by tím zpustit reakci. "Aby mě někdo mohl políbit, nesmí tři hodiny předtím nic jíst," řekla. "A než mě políbí, musí si vyčistit zuby," dodala.

[chooze:article;value:539746]

​Taková pravidla jí prý doporučil lékař. Údajně se ale osvědčila. "S těmito pravidly to jde docela lehce, ale měla jsem několik drobných reakcí," dodala s tím, že jí v takovém případě svědí rty a jazyk.

V horších případech ale může reakce vyústit až ve velmi vážné komplikace. "MCAS se projevuje mnoha nepříjemnými život ohrožujícími příznaky, jako jsou potíže s dýcháním, otok, svědění krku a úst, ztráta vědomí, nízký krevní tlak a vyrážka," vyjmenovala.

Navzdory nebezpečí, které onemocnění představuje, si Caroline našla přítele. Ten údajně nemá s dodržováním pravidel problém, a v milostném životě se tak pár prý neomezuje. Nemoc jí navíc pomohla najít toho pravého. "Okamžitě to vyřadí všechny kluky, kteří o vás ve skutečnosti nestojí," podotkla.

Pana Libora na zahradě kouslo klíště. Skončil v nemocnici s encefalitidou (8/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.