Dovolená se pro Čechy komplikuje. V problémech se ocitají stále častěji

Oproti loňskému červenci a srpnu vzrostl letos ve stejném období počet asistenčních případů o 27,95 %. "Nejvíce asistenčních zásahů jsme zaznamenali v Německu, Chorvatsku a Rakousku, šlo zejména o poruchy, nehody vozidel či defekty pneumatik," uvedl Lukáš Soural, obchodní a marketingový ředitel Europ Assistance.

"Důvody byly občas kuriózní. Například jsme řešili situaci, kdy se řidiči během zahraniční cesty pod palubní deskou rozmnožily myši a začaly poškozovat interiér vozidla. Na místo musel přijet deratizátor," pokračoval.

Počet pojistných událostí meziročně vzrostl o 12,47 %. Snížil se ale počet hlášených úrazů a onemocnění v zahraničí. "Většina zdravotních problémů naštěstí nebyla vážná. Převládaly případy lehké gastroenteritidy, záněty horních cest dýchacích a záněty uší. Nicméně nechyběly ani vážnější úrazy, jako jsou zlomeniny končetin," řekl Soural.

[chooze:article;value:576361]

Mezi nejzávažnější případy, které společnost letos řešila, patřilo například zajištění návratu 79 rodin, jejichž cestovní kancelář při pobytu v Turecku a Egyptě zkrachovala.

"Vážná byla i nehoda autobusu, ve kterém se nacházelo 22 českých cestujících, na severu Islandu. Pomáhali jsme při zajištění převozu zraněných turistů do nemocnice v Reykjavíku a Akureyri, což se vzhledem k odlehlosti místa nehody neobešlo bez vrtulníku a několika malých letadel," uzavřel Soural.

Chorvatsko už Čechy netáhne. Raději jezdí do Černé Hory nebo Albánie (10/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.