Nekompromisní plán Jižní Koreje. Kimův režim se sesype jako domeček z karet

Severokorejský diktátor Kim Čong-un by si měl dobře rozmyslet, jestli se rozhodne stisknout pomyslné jaderné tlačítko. Jistojistě by to totiž znamenalo jeho rychlý konec alespoň podle jihokorejského prezidenta Jun Sok-jola.

"Pokud se Severokorejci pokusí použít jaderné zbraně, mohou počítat s rozhodnou a drtivou reakcí jihokorejsko-americké aliance," upozornil Jun Sok-jol, na jehož slova pronesená u příležitosti 76. výročí jihokorejské armády se odvolává list The Korea Times.

[chooze:article;value:576116]

​Jihokorejský prezident zároveň odsoudil KLDR za soustavné řinčení jadernými zbraněmi i za další provokace, jimiž pravděpodobně myslel i zasílání balónků nesoucích odpadky, které často na území jeho státu dopadají.

Kim Čong-un se pravidelně nechává natáčet a fotit při testech různých raketových systémů své armády. Letos v září chtěl pravděpodobně zapůsobit zveřejněním snímků z návštěvy zařízení na obohacování uranu.

To je klíčové pro navýšení severokorejského jaderného arzenálu a Kim tam vyzval pracovníky, aby zrychlili výrobu. Podle analytiků, na něž se odkazuje CNN, tato akce znamenala potvrzení, že si je severokorejský režim jistý svou pozicí jaderné mocnosti.

Kim nenechal cvičení Američanů a Jihokorejců bez odezvy. Vlezl si do tanku (14/3/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.