Írán chystá masivní útok na Izrael. Hrozí bezprostředně, varují USA

"Spojené státy mají indicie, že Írán se chystá bezprostředně zahájit útok balistickými raketami proti Izraeli," uvedl v prohlášení podle CNN vysoký představitel Bílého domu.

"Aktivně podporujeme obranné přípravy na obranu Izraele proti tomuto útoku. Přímý vojenský útok Íránu na Izrael bude mít pro Írán vážné důsledky," varoval zároveň.

[chooze:article;value:576459]

Spojené státy jsou podle něj připraveny udělat cokoli, aby pomohly Izraeli zachytit jakýkoli útok mířící na zemi. Pomoc by měla být podobná té z z letošního dubna, kdy Teherán poslal na Izrael vlnu dronů a raket. Drtivou většinu z nich se však podařilo zachytit.

"V návaznosti na vývoj v Íránu jsme ve stavu vysoké pohotovosti. Izraelské obranné síly jsou připraveny jak na útočné, tak na obranné frontě. Pokud Írán zaútočí na Izrael, bude to mít následky. Naši američtí partneři v CENTCOM (americké Centrální velitelství; pozn. red.) jsou připraveni spolu s námi. Budeme vědět, jak se vypořádat s případným útokem," vzkázal podle webu The Jerusalem Post mluvčí Izraelských obranných sil Daniel Hagari.

Analytik: Írán se potřebuje Izraeli pomstít spíše precizně než rychle (8/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.