Řetězce Kaufland a Lidl zavádí novinku. Mění způsob placení na prodejnách

Společnosti, které obě patří do obchodní skupiny Schwarz, o novince informovaly v tiskové zprávě. Platit tak lidé budou moci přes aplikaci obchodu a zároveň uplatnit dostupné slevy.

Zákazníci tak mohou přidat platební kartu do aplikace Lidl Plus nebo Kaufland Card, aktivovat funkce Lidl Pay či Kaufland Pay a při placení načíst QR kód. Slevy se mají automaticky uplatnit. "Všechny údaje jsou bezpečně uloženy a společnost k nim nemá přístup, podobně jako u běžných e-shopů," tvrdí firma.

"Tento systém byl navržen s důrazem na jednoduchost, bezpečnost a rychlost platebních transakcí a jeho cílem je zefektivnit způsob, jakým naši zákazníci mohou za naše produkty platit," uvedla mluvčí Lidlu Eliška Froschová Stehlíková.

[chooze:article;value:570312]

"Naši zákazníci mohou využívat v aplikaci službu mobilní platby Kaufland Pay, ale i vlastní skenování nákupu K-Scan. Vše pro svůj nákup od odbavení po zaplacení tak mohou zákazníci pohodlně zařídit v rámci naší mobilní aplikace," sdělila mluvčí Kauflandu Renata Maierl.

Lidl a Kaufland zároveň vzkazují, že je pro ně prioritou ochrana zákaznických údajů. Platby chrání bezpečnostní ověřovací metody. PIN, touch-ID nebo face-ID mají zabránit náhodné úhradě. Dynamický QR kód se zase pravidelně obměňuje, aby se nedal například pomocí screenshotů zneužít.

 Nová aplikace má zjednodušit bezhotovostní platby u obchodníků (1/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.