USA čeká poslední debata před volbami. Utkají se adepti na viceprezidenta

J. D. Vance versus Tim Walz. Spojené státy ve středu brzy ráno našeho času čeká dlouho očekávaný souboj spolukandidátů Kamaly Harrisové a Donalda Trumpa v prezidentských volbách. Oslovit voliče se pokusí především senátor z Ohia J. D. Vance, který podle průzkumů na Tima Walze ztrácí.

"Má deficit v popularitě mezi veřejností. Má totiž takovou tendenci urážet segmenty publika, kterým by měl naopak lichotit," zhodnotil Vance expert na prezidentské debaty Alan Schroeder.

"Vím, že se všichni těšíte na debatu Tima s J. D. Vancem. Ale jejich střetnutí by nemělo být závěrečnou řečí před volbami. Snažím se domluvit debatu s Donaldem Trumpem. Američané mají právo nás slyšet diskutovat o problémech. Ale můj soupeř je proti," sdělila Kamala Harrisová.

[chooze:article;value:576179]

​Předvolební boj vyostřuje i republikánský kandidát na prezidenta. Trump o víkendu o Harrisové prohlásil, že se narodila jako mentálně postižená, a kvůli její migrační politice navrhl dokonce její stíhání. Poprvé také připustil, že by volby mohl prohrát.

"Pokud vyhraje, nebude to pro mě příjemné. Ale je mi to jedno. Je mi to opravdu jedno. Máme před sebou práci. Nemůžeme ji nechat vyhrát. Nemůžeme, protože to jsou křiváci," rozohnil se Donald Trump.

O tom, kdo na další čtyři roky usedne do Bílého domu, rozhodnou Američané 5. listopadu.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.