Charlotte a Nelly nikdy nemusejí pracovat. Karel Gott za ně vydělává i po smrti

[chooze:gallery;value:37543]

​Karel Gott v srdci svých fanoušků žije dál, a to i pět let od odchodu na věčnost. Právě i to je důvod, proč je o vdovu Ivanu i jejich dcery Charlotte a Nelly dobře postaráno. Podle výpočtů deníku Extra to totiž vypadá, že rodině zesnulého zpěváka překypuje účet k prasknutí.

Gott zkrátka rodinu finančně zajišťuje i po své smrti. Jen tantiémy vydělají každý rok zhruba deset milionů korun. Fanoušky má navíc nejen v Česku, ale i na Slovensku, v Německu nebo třeba Rakousku. Od úmrtí "božského Káji" tak mohlo na rodinném účtu přibýt 50 milionů.

[chooze:article;value:565616]

​A to není vše. Kromě poplatků za Gottovy písničky stále vydělává i prodej desek. I když klasická CD už nejsou v této době příliš populární, přínosem jsou i streamovací služby. Jen za klip k písni Srdce nehasnou na YouTube přišly dědičky podle výpočtů za posledních pět let k 20 až 25 milionům korun.

Na tučném kontu se ale podílí i Ivana. Po zpěvákově odchodu vydala knihu Má cesta za štěstím a fanoušky potěšila i dokumentem Karel. Ten nejen, že se promítal v kině, ale práva na něj má i Netflix. Dohromady tak vydělala dalších zhruba 50 milionů korun.

O tom, že má vdova Ivana obchodního ducha, není pochyb. Vzpomínku na manžela umocnila i tím, že domluvila, že se z vily na pražské Bertramce stane muzeum Karla Gotta. Spekuluje se o tom, že pronájem či přímo i prodej mohl rodině vynést další miliony. Celkem tak mohl Gott od svého odchodu vydělat 140 až 200 milionů korun.

Životní rozhodnutí Gottové a jejích dcer. Vilu po zpěvákovi zpřístupní veřejnosti, otevřít by se měla v polovině roku 2025 (10/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.