Severní Korea má problém. Šíří se nelichotivé video Kimovy sestry

Sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una Kim Jo-čong patří mezi přední postavy komunistického režimu v KLDR. Její vážnosti ale nyní ubírá video, které začalo kolovat na internetu. Informuje o tom hongkongský deník South China Morning Post.

Na videu Jo-čong tančí v zářivě růžových šatech po boku severokorejských vojáků a zpívá parodickou verzi jihokorejské písně I’ll Give You, jejíž text si dělá legraci z balónové kampaně KLDR. "Dám ti všechnu svou špínu," zní v ní. Severní Korea totiž v posledních měsících vyslala nad území svého jižního souseda přes pět tisíc balónů s odpadky.

[chooze:article;value:575571]

Podle deníku The Korea Times za satirickým videem stojí jihokorejský youtuber Lil Doge, který video vytvořil s pomocí umělé inteligence. Od jeho zveřejnění na konci července má hudební klip už přes tři čtvrtě milionu zhlédnutí.

Nejde přitom o jediné video tohoto korejského vtipálka, které si utahuje ze severokorejského režimu. V dalších svých dílech si dělá legraci také přímo z Kim Čong-una, jeho otce Kim Čong-ila nebo též z ruského prezidenta Vladimira Putina.

Kim Čong-un na začátku letošního roku vyzval k přípravám na válku (2/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.