V Praze probíhá likvidace nelegálních zahrádek. Vložila se do toho i městská policie

[chooze:gallery;value:37503]

"Od středečních pěti hodin ráno probíhá na Staroměstském náměstí demontáž nepovolených zahrádek v součinnosti s Technickou správou komunikací," uvedla mluvčí Prahy 1 Karolína Šnejdarová.

Důvodem mělo být, že společnost K.V.P. provozovala zahrádku i bez povolení, přičemž už více než dva roky nemá nájemní smlouvu na tento pozemek.

[chooze:article;value:553716]

​"Provoz těchto zahrádek měl do 31. prosince 2023 řádné povolení ke zvláštnímu užívání pozemní komunikace. Po tomto termínu se situace změnila, a proto bylo v roce 2024 zahájeno správní řízení o odstranění nepovoleného záboru. Řízení vedlo k tomu, že bylo nařízeno odstranění těchto předzahrádek, přičemž se současně řeší i sankční řízení za nepovolené užívání," dodala.

Šnejdarová doplnila, že výzva k vyklizení pozemku byla ze strany Magistrátu hlavního města Prahy vydána již v květnu 2024. Vzhledem k tomu, že provozovatel předzahrádek nereagoval, bylo 1. září odsouhlaseno fyzické odstranění zahrádek, které zajistilo TSK.

Akce se neobešla bez zásahu městské policie. "Městská policie byla požádána ze strany TSK a z rozhodnutí příslušného odboru městské části o asistenci při odstraňování nepovolených restauračních zahrádek. Úkolem strážníků byl dohled nad veřejným pořádkem a zajištění bezpečnosti," informuje policejní mluvčí Irena Seifertová.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.