Nova festival chutí se blíží. Pro diváky je připravený unikátní gurmánský zážitek

Nezapomenutelný gurmánský zážitek plný nejlepších chutí, dvacet skvělých restaurací a šéfkuchařů z celé republiky, zábavné kuchařské souboje i hvězdy televize Nova. To vše pod jednou střechou 18. a 19 ledna 2025 v O2 universum.

"Rozhodně je to nabídka pro návštěvníky nejenom Prahy, ale celé České republiky i ze zahraničí, aby mohli ochutnat to nejlepší, nejširší paletu a spektrum jídel, které se nabízí na jednom místě," poznamenal šéfkuchař Marek Raditsch.

[chooze:article;value:560101]

​Kuchařským soubojem provedou moderátorka Kristina Kloubková a šéfkuchař Roman Staša. "Roman je tam druhým rokem, to je ten šéf, který teď střídá partnerky jako ponožky, loni měl Zorku Hejdovou a letos bude mít mě," těší se Kloubková. "Je to přesně tak, já tam budu podruhé, Kristinka poprvé, takže ji musím všechno vysvětlit, ukázat," přidal se Staša.

Pravidla soubojů jsou jednoduchá. "Vždy se dostane jedno jídlo a jeden z dvaceti kuchařů, kteří tam mají svoji restaurace, vaří proti sobě jídlo z nějaké úplně jiné restaurace, která tam ale je," přiblížil Roman Staša.

Koncept je unikátní v tom, že hned poté mohou jít diváci do dané restaurace a pokrm ochutnat. Soubojů se zúčastní kuchařští mistři Jan Punčochář, Přemek Forejt nebo Radek Kašpárek. "Loni jsem měl osm soubojů vyloženě s nejlepšími českými šéfkuchaři na pódiu před vyprodaným O2 universum a strašně jsem si to užil, takže se na to nesmírně těším," vzpomínal Kašpárek.

Radka Kašpárka mohou diváci aktuálně sledovat v reality show Hells Kitchen, kde hodnotí soutěžící. Tentokrát se ocitne na druhé straně. "Chtěl bych vždy souboj vyhrát, ale samozřejmě i pobavit diváky, takže to dám půl na půl. Celkově nesnáším z dětství prohry, hrál jsem 12 let fotbal a strašně těžce jsem nesl jakoukoliv porážku. To mi zůstalo," dodal Kašpárek.

Návštěvníci se mohou těšit dále na herce Zlatu Adamovskou, Petra Štěpánka, Terezu Brodskou nebo Milana Peroutku. Vstupenky jsou už v prodeji.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.