Bratr princezny Kate následuje svou sestru. Rozhodl se promluvit o své nemoci

[chooze:gallery;value:37497]

Nová kniha Jamese Middletona, mladšího bratra britské princezny Kate, se na pultech knihkupectví objeví ve čtvrtek, píše web Mirror. Middleton se v ní rozhodl odvyprávět svůj příběh o boji s depresí, sebevražednými sklony a cestě k duševnímu zdraví.

Tím se vydal v princezniných stopách. Duševní zdraví je totiž pro Kate a prince Williama jedno z témat, o které se dlouhodobě zajímají a věnují mu velké množství času. Právě Kate údajně hrála i zásadní roli v Jamesově boji s psychickými problémy, píše web OK!.  

"Catherine i Pippa mu zjevně pomohly zotavit se. Pokud by to dělal rád, pak by pro Jamese bylo velmi efektivní, aby spolupracoval s Williamem na některých kampaních týkajících se duševního zdraví. Ale možná o takový veřejný profil nestojí," řekla královská expertka Jennie Bondová.

[chooze:article;value:575204]

Se svým bojem s depresemi se Middleton poprvé svěřil v roce 2019. "Není to tak dávno, co jsem zapomněl, jaké to je se opravdu smát. Dnes už ale úsměv předstírat nemusím. Nejsem vyléčen z deprese, myslím, že na ni lék neexistuje. Naučil jsem se ale, jak ji držet pod kontrolou," napsal tehdy na svůj instagram.

Vždy dával také jasně najevo to, že klíčovou roli v jeho nelehké cestě sehrálo jeho pět psů a také manželka Alizee Thevenetová, kterou si vzal před třemi lety.

Vzorem se Jamesovi Kate mohla stát i svým přístupem po odhalení rakoviny. Přestože veřejnost stále neví, s jakým typem bojuje, rozhodla se být na členku královské rodiny nebývale sdílná. Otevřeně promluvila jak o své diagnóze, tak o následném průlomu v léčbě, který oznámila před několika týdny. 

Princezna Kate se poprvé od ukončení chemoterapie objevila na veřejnosti (09/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.