Billa stahuje závadné mléčné výrobky. Mohou způsobit zdravotní potíže

Obchodní řetězec Billa stahuje z preventivních důvodů z regálů ve svých prodejnách výrobek, který je označován jako bezlaktózový. Jde o Lučinu nadýchanou bez laktózy v balení 140 g. Doba spotřeby je 22. 10. 2024. 

Zejména alergici by měli být opatrní. "Ve výrobku společnosti Savencia Fromage & Dairy Czech Republic, a. s. je podezření na překročení obsahu laktózy. Při stahování z prodeje a následných krocích spolupracujeme se Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí," upozornil řetězec Billa na webu.

[chooze:article;value:572878]

"Zákazníkům, kteří uvedené balení zakoupili, doporučujeme zakoupený výrobek nekonzumovat a vrátit v kterékoli prodejně Billa, a to i bez pokladního dokladu," upřesnil řetězec.

Kvůli překročení obsahu laktózy stejný řetězec stáhl ​ze svých obchodů také mléko v půllitrovém balení. Konkrétně jde o produkt Kunín Čerstvé Lehké ráno, mléko bez laktózy 1,5 % 0,5 l, šarže L18.

​To má ale dřívější spotřebu, a to už do 25. září. "Také ve výrobku společnosti LACTALIS CZ, s.r.o. je podezření na překročení obsahu laktózy. Zákazníkům, kteří uvedené balení zakoupili, doporučujeme zakoupený výrobek nekonzumovat a vrátit v kterékoli prodejně Billa, a to i bez pokladního dokladu," dodala společnost.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.